Skab et indendørs planteparadis

Rum med mange planter
Skab et indendørs planteparadis
Henrik Andersen
-
17/04/2023
-

Vi mennesker har længe holdt af at bringe lidt af naturen ind i vore hjem. At have potteplanter og blomsterbuketter fordelt i boligen giver hygge og liv. Det er sundt for sjælen, og mange føler, at især grønne bladplanter giver en bedre luftkvalitet.

Hvis du lige er flyttet i et nyt hjem eller ønsker at starte på en frisk med at indrette dig med planter, kommer her lidt tips til at skabe de grønne omgivelser, der passer til dig.

Hvor skal planterne placeres?

Det er en god ide at lægge ud med at kigge rundt i det rum, du ønsker at ”tilplante”. Hvor i rummet vil du gerne have, der skal være planter? Et oplagt sted er i vindueskarmene samt i et hjørne eller to.

Men tænk også lidt kreativt: Glem ikke de muligheder det giver dig at benytte planteophæng. Måske har du også en hylde eller to, der er oplagte til for eksempel en plante med lange, nedadhængende blade eller grene.

Har du nogle høje gulvvinduer, indbyder de til en stor trælignende plante i en flot krukke eller en flot ophængt plante, gerne blomstrende.

Hvor meget tid har du til pasning?

Inden du bliver for ambitiøs med dine planer, bør du dog spørge dig selv, hvor vedligeholdelsesfrit dit indendørs paradis skal være? Har du grønne fingre og er glad for at skulle nusse rundt med vandkanden? Har du tiden og overskuddet til at sætte dig ind i gødningsbehov for diverse planter, samt nippe døde blomster og fjerne visne blade?

Hvis det er en hobby for dig at have planter, og du slapper af ved måske dagligt at skulle tjekke, hvordan det står til med din ”stuehave”, så har du et enormt udvalg af potteplanter at vælge mellem. Hvis du derimod ved, at du ikke er en ørn til at få vandet og helst vil have planter, der nærmest passer sig selv, skal du have det i tankernerne, når du går i plantecentret.

Vær realistisk – ellers ender du med at spilde en masse penge og få dårlig samvittighed, hver gang endnu en plante lader livet.

Hvilken stemning ønsker du?

Dine planter skulle gerne passe udseendemæssigt med resten af dit hjem. Kører du for eksempel med en minimalistisk, nordisk stil, er det flot med grønne planter, hvis blade har skarpe og rene linjer. Elsker du derimod farver og bløde materialer, kan du gå efter potteplanter med iøjnefaldende blomster eller flerfarvede blade. Og husk, at potterne gør meget for helhedsindtrykket.

Husk at du kan bruge planteophæng hvis det kniber med pladsen på gulvet eller andre steder i stuen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!