Sådan indretter du din bolig med planter

Stue med mange planter
Sådan indretter du din bolig med planter
Henrik Andersen
-
24/03/2023
-

Hvis du gerne vil skabe et bedre indeklima og en mere levende bolig, så er planter et must-have i hjemmet. Du kan vælge mellem flere forskellige planter, men det er ikke udelukkende de planter, som du vælger, der er afgørende. Du skal også vælge den rigtige placering til planterne, så de får nok med sollys, og så de samtidig bidrager positivt til indretningen og atmosfæren i din bolig. Bliv klogere her.

Planter skaber personlighed i indretningen

Hvem sagde, at planter kun er til pynt? Udover at bringe liv og personlighed til dit hjem, har de også en række andre fordele. De kan eksempelvis også forbedre luftkvaliteten i dit hjem, hvilket bidrager positivt til indeklimaet. Og hvis det ikke er nok, så kan de også hjælpe med at forbedre dit mentale helbred.

Forskning viser nemlig, at planter kan have en beroligende effekt på os mennesker. Hvis du af og til føler dig stresset eller overvældet, så kan planter være en stor hjælp. De skaber en beroligende atmosfære, som giver dig et pusterum – og så er de samtidig smukke at se på, hvis du sørger for at vande dem regelmæssigt.

Sådan vælger du de rigtige planter

Når du skal vælge til dit hjem, er der flere faktorer, som du skal tage højde for. Først og fremmest skal du overveje lysforholdene i din bolig. Nogle planter trives bedst i direkte sollys, mens andre har brug for mere skyggefulde omgivelser. Hvis du har vinduer, der vender mod nord eller øst, er det en god idé at vælge planter, der kræver mindre lys.

Herudover skal du overveje, hvor mange kræfter du vil bruge på at passe dine planter. Nogle planter kræver mere opmærksomhed end andre, og hvis du ikke har grønne fingre, kan det være en god idé at vælge nogle mere robuste planter, der ikke kræver så meget pasning – eksempelvis en kaktus, som ofte passer sig selv.

Når du skal indrette med planterne, så er der flere muligheder. Du kan eksempelvis vælge et smart planteophæng, hvis du vil spare gulvplads. Du kan også bruge et plantestativ, som skaber en moderne stil i din bolig, og som samtidig hæver planterne fra gulvhøjde, hvilket eksempelvis kan være en fordel, hvis du har kæledyr.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!